Najbolja prirodna
sredstva protiv
komaraca

Citonela ulje prirodna zastita od komaraca, insekata, vaski. Bez nezeljenih efekata.

Najbolja prirodna sredstva protiv
komaraca

Ako tragate za potpuno prirodnim preparatima za borbu protiv komaraca, rešenje možete pronaći u – prirodi. 

Insekti su veoma osetljivi na mirise, a posebno komarci. Znamo da ih privlači ugljen-dioksid, voda, voćne i cvetne arome… Ali isto tako znamo i miris kojih biljaka ih odbija.

U nastavku saznajte koji su to najbolji prirodni repelenti i kako možete rešiti problem komaraca tokom toplih meseci.

Ulje citronele: Najefikasnije sredstvo protiv komaraca

Citronela je najrasprostranjenije sredstvo protiv komaraca. Ovo eterično ulje se dobija od mešavine biljaka, tačnije od nekoliko vrsta limunskih trava (lat. Cymbopogon). Osim što efikasno odbija komarce, citronela se često koristi u aromaterapiji, jer je dokazano njeno umirujuće dejstvo.

Eterično ulje citronele je glavni sastojak mnogih naših proizvoda, poput narukvice protiv komaraca i satića protiv komaraca. Narukvice pružaju čak i do 250 sati zaštite uz pravilnu upotrebu i čuvanje u kesicama. Satići dolaze uz dve patrone, koje zajedno pružaju čak 30 dana zaštite od komaraca. I sve to zahvaljujući skoro magičnom dejstvu prirodnog ulja citronele.

Ulje geranijuma: Nežni tonovi kao odličan repelent 

Biljka koja mirisom podseća na ružu, geranijum (lat. Pelargonium graveolens) je takođe još jedno odlično prirodno rešenje protiv komaraca. Najefikasnije je u kombinaciji sa uljem citronele, eukaliptusa i drugih biljaka. Ulje geranijuma je potpuno bezbedno i takođe je jedno od omiljenih ulja u aromaterapiji.

Pored ulja limunske trave i citronele, ulje geranijuma je jedan od sastojaka naših bedževa protiv komaraca. Bedževi su vrlo praktični i mogu se zakačiti na odeću ili ranac. Pružaju zaštitu od čak 7 dana od početka upotrebe.

Ulje peperminta: Osvežava i štiti

Menta, nana ili pepermint (lat. Mentha piperita) je dobro poznat narodski lek. Osim što je efikasna u otklanjaju raznih tegoba, ulje mente je često korišćeno i kao dobar repelent za komarce, naročito u mešavini sa uljima drugih biljaka.

Ulje peperminta je jedan od aktivnih sastojaka naših baby i family sprejeva i stikova protiv komaraca. Sprejevi rasteruju komarce sa dobitnom mešavinom ulja peperminta, geranijuma i limunske trave, dok stikovi ublažuju ujede sa kombinacijom ulja lavande, nevena, geranijuma i, naravno, peperminta.

Otkrijte naša prirodna sredstva protiv komaraca i poručite već danas!